NE PEČE SE, A SVIMA USPIJEVA IZ PRVE: ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA

Umjesto da kupujete čokoladu, možete da napravite super brzi i ukusni kolač.

Na ovu poslasticu nećete potrošiti puno vremena.

Potrebno je:

1 litra mlijeka

140 g šećera

1 žumance

40 g pudinga od vanile

2 kašike brašna

3 kašike kukuruznog skroba

120 g čokolade

Za glazuru:

100 g čokolade

50 ml mlijeka
Priprema:

U kalup koji ste obložili providnom folijom (i ivice i dno) poredajte keks.

U mlijeko dodajte šećer, žumance, puding od vanile, brašno i skrob.

Dobro promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Podijelite na 2 jednaka dijela, još dok je vruć, pa u jedan dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi.

Preko keksa sipajte prvo čokoladni fil, pa poravnajte, a onda sipajte i fil do pudinga i poravnajte.

Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.

Pomiješajte čokoladu i mlijeko i otopite, pa prelijte preko kolača. Ako želite ukrasite mljevenim keksom, pa stavite u frižider na 10 minuta da se stegne.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE