Na ovu poslasticu nećete potrošiti puno vremena.
Potrebno je:
1 litra mlijeka
140 g šećera
1 žumance
40 g pudinga od vanile
2 kašike brašna
3 kašike kukuruznog skroba
120 g čokolade
Za glazuru:
100 g čokolade
50 ml mlijeka
Priprema:
U kalup koji ste obložili providnom folijom (i ivice i dno) poredajte keks.
U mlijeko dodajte šećer, žumance, puding od vanile, brašno i skrob.
Dobro promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Podijelite na 2 jednaka dijela, još dok je vruć, pa u jedan dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
Preko keksa sipajte prvo čokoladni fil, pa poravnajte, a onda sipajte i fil do pudinga i poravnajte.
Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.
Pomiješajte čokoladu i mlijeko i otopite, pa prelijte preko kolača. Ako želite ukrasite mljevenim keksom, pa stavite u frižider na 10 minuta da se stegne.
Video pogledajte i OVDJE.