NEKA JUTRO POČNE OVIM SJAJNIM DORUČKOM, PRIPREMITE GA NOĆ RANIJE

Olakšajte sebi i ukućanima jutro tako što ćete noć prije pripremiti ovaj brzi i lagani doručak.

Ovaj recept jedan je od mnogih ukusnih kreacija Tiffani Thiessen iz njene najprodavanije kuharice.

1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, nauljite tepsiju ili posudu za pečenje.

2. Na veliki lim za pečenje stavite hljeb i premažite s jednom kašikom maslinovog ulja. Premažite u jedan sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5-10 minuta. Okrenite s obje strane. Smanjite temperaturu pećnice na 180 stepeni.

3. Zagrijte jednu kašiku ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte isjeckanu kobasicu i luk. Držite sve dok se kobasica ne isrpži i luk ne postane zlatne boje, 8 do 10 minuta. Zatim dodajte sušeni paradajz i nedugo zatim maknite tavu s vatre i prelijte špinatom.

4. U veliku posudu stavite jaja (broj jaja ovisno o želji), mlijeko i 1/4 kašike soli i bibera. Dodajte isprečeni hljeb i prelijte premazom, a zatim prelijte smjesom kobasica, luka i sušenog paradajza.

Prebacite u pripremljeno jelo u tanjir, pospite feta sirom i dodatno zapecite (ili poklopite i stavite u frižider preko noći). Pecite dok se sredina ne zapeče, 40 do 45 minuta (dodajući 15 minuta ako se hladi).

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE