NEKA VAŠ IZBOR ZA JELO BUDE BEČKA ŠNICLA

Iako poznat kao tradicionalno austrijsko jelo, postoji mogućnost da je ovaj specijalitet u stvari nastao u sjevernoj Italiji. Odakle god da je, specijalitet je bar od 1857. poznat pod nazivom Bečka šnicla i sad je iz Austrije (sve dok je i Beč tamo).

Sastojci:

2 kom jaja

200 g Mali krompiri

Biber, prezla, so

1 kom Teleća šnicla

1 kašika Brašno

parče Limun

Priprema:

Oljuštite krompire i kuhajte ih u slanoj vodi oko 20 minuta. Meso properite i osušite. U međuvremenu, zagrijte mast u tiganju.

Umutite jaje u posebnoj činiji, posolite ga i pobiberite. Meso uvaljajte u brašno, zatim, u jaje pa u prezle.

Položite meso u tiganj i s vremena na vrijeme ga prelivajte vrelim uljem. Krompire pospite peršunom.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Zahtjevnost: Lagano

Posluživanje: Bečku šniclu poslužite toplu, a kao prilog koristite pripremljene krompiriće.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.