NEKI IMAJU SAMO SREDNJU ŠKOLU: ŠTA SU PO STRUCI ZASTUPNICI U SKUPŠTINI KANTONA SARAJEVO

U Skupštini Kantona Sarajevo sjedi 35 zastupnika iz više političkih opcija.

Nekima od njih ovo nije prvi već drugi, pa i treći mandat. Dvadeset i devet njih su profesionalni zastupnici za što primaju plaću. Evo šta su ti zastupnici po struci.

Zastupnica Admela Hodžić (SDA) po struci je magistar ekonomskih nauka, kao i njena kolegica iz stranke Amra Hasagić, piše Faktor.

Zastupnica Amra Junuzović-Kaljić (NBL) je po zanimanju ljekar, a zastupnica Arijana Memić (NiP) je završila gimnaziju.

Bibija Kerla (DF) je ekonomski tehničar, a Bilsena Šahman (SBB) diplomirani farmaceut.

Samostalni zastupnik Damir Nikšić je magistar historije umjetnosti. I zastupnica Danijela Kristić (NiP) je magistrica, ali prava. Zastupnik Dževad Poturak (SBB) je magistar ekonomije iz oblasti općeg menadžmenta, a Elmedin Konaković (NiP) je viši sportski menadžer. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, gdje je bio i na postdiplomskom studiju.

Elvedin Okerić (NiP) je diplomirani kriminalist, a Elvis Vreto (Klub nezavisnih zastupnika) ima završenu srednju školu, smjer mašinski tehničar.

Zastupnik Fahrudin Pecikoza (SBB) također ima četvrti stepen obrazovanja, sa zvanjem elektrotehničar jake struje.

Hamed Aljović (SDA) je bachelor fizike, dok je Haris Pleho (BOSS) diplomirani ekonomista. Zastupnik Igor Stojanović (SDP) je po struci profesor sociologije.

Jasna Duraković (Klub nezavisnih zastupnika) je doktorica žurnalističkih nauka, a Mahir Dević (SDA) profesor pedagogije.

Mirza Čelik (SDA) je magistar ekonomskih nauka, a Neira Dizdarević (Naša stranka) magistar menadžmenta.

Zastupnik Sabahudin Delalić (SDA) je magistar trener sporta, a Samir Suljević (SDP) je bachelor građevinskog inžinjerstva.

Zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević (SDA) je magistar menadžmenta. Sead Milavica (DF) je medicinski tehničar po struci, a Senad Hasanović (DF) diplomirani politolog.

Smiljana Viteškić (SDA) je doktor medicine, dok je Vedran Jakupović (NiP) magistar stomatoloških nauka.

Vibor Handžić (Maša stranka) je također magistar, ali politologije, dok je njegova stranačka kolegica Vildana Bešlija (Naša stranka) diplomirani ekonomista po struci.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KO U BOSNI I HERCEGOVINI PRIŽELJKUJE RAT?

0
Javnost u Bosni i Hercegovina, bh. dijaspora, dobronamjerni ljudi u regiji, svi su zabrinuti za stanje u Bosni i Hercegovini. Većina razgovora ovih dana, na ulici, na radnim mjestima, u restoranima ili u trpezarijama započinje brigom i upitom: šta se dešava, hoće li biti rata?