NEMA PITE DO BUREKA

Recept za pravi, domaći burek.

Sastojci:

600 g Junetina

35 dkg Crni luk

20 g Bijeli luk

5 g Mljeveni biber

20 g so

20 dkg Puter

20 dkg Pavlaka

1 kg Brašno

Priprema:

Od brašna, soli i vode napravite tijesto koje treba da odstoji 15 minuta.

Razvucite tanko i poredajte fil koji se sastoji od mljevenog mesa i začina.

Kada poredate, jufku srolajte i poredajte u podmazani pleh. Pecite 30 minuta na temperaturi od 200˚C.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Zahtjevnost: Zahtjevno

Posluživanje: Burek obavezno servirajte uz jogurt.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.