NEOBIČAN SLUČAJ: DIREKTORICI ŠKOLE U KANADI PRIJETI OTKAZ JER SLUŠA BEND IRON MAIDEN

Sharon Burns, direktorica kanadske srednje škole Eden High School u St. Catharinesu, trenutno je pod pritiskom roditelja učenika koji su preko Facebooka otkrili da sluša bend Iron Maiden, te zbog toga traže da ona bude otpuštena, piše The Independent.

Nezadovoljni roditelji zatražili su smjenu direktorice jer, prema njihovim riječima, otvoreno iskazuje simpatije prema sotonističkim sibolima i okultnim praksama.

  • Otvoreno prikazivanje sotonističkih simbola izravno se protivi načelima velike većine obitelji koje predstavljaju školu. I zato zahtijevamo da Sharon Burns bude smijenjena te da na njezino mjesto dođe drugi direktor, koji će predstavljati vrijednosti porodice u Edenu – navodi se u peticiji koju su potpisale 553 osobe.

Međutim, nekolicina učenika odlučila se zauzeti za Burns. Njihovu peticiju je do sada potpisalo nešto više od 22 hiljade ljudi. Naveli su kako ne odobravaju osuđivanje direktorice na osnovu njenih objava na društvenim mrežama te kako nadležni ne smiju zanemariti činjenicu da Burns obavlja sjajan posao u školi.

  • Uložila je mnogo napora kako bi naučila učenike da je Eden mjesto različitosti te je pored svega otvorila sobu za molitvu. Ovo je prostorija koju mogu koristiti svi učenici koji praktikuju kršćanstvo. Učinila je školu sigurnijom i jedan je od najboljih i najentuzijastičnijih direktorica koju je ova škola ikad imala – napisali su učenici u peticiji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

RUMUNIJA: MEDVJED UPAO NA SAHRANU I RASTJERAO OKUPLJENE

0
U Rumuniji proteklih sedmica zabilježeno je više susreta ljudi sa medvjedom, a prije nekoliko dana u Segešvaru je umalo došlo do tragedije kada je medvjed "upao" na jednu sahranu.