NEREDI NA KOSOVU: POLICIJA SUZAVCEM I ŠOK BOMBAMA RASTJERUJE GRAĐANE

U Sjevernoj Mitrovici je trenutno u toku akcija Kosovske specijalne policije koja je uz upotrebu šok bombe i suzavca upala u apoteku nakon čega su nastali neredi na ulicama.

Kako piše Kosovo online, policija je sa četiri oklopna vozila došla iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka te u nekoliko drugih radnji, a s ciljem provjere carinskih papira o nabavci lijekova. Međutim, prije nego što su ušli u objekat bacili su šok bombe.

Kako su naveli, riječ je o sprečavanju krijumčarenja robe, a policija je i zaplijenila lijekove u apoteci.


Građani, šokirani ovakvim upadom policije na sjever, okupili su se u ulici Kneza Miloša, te je blokirali, kao i raskrsnicu u blizini Tehničke škole. Okupljeni građani bacaju kamenice, a policija prema riječima očevidaca uzvraća šok bombama.

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na automobilima koji se nalaze u blizini, najmanje jedno vozilo je zapaljeno.

Mediji prenose da se čuju glasne sirene, a navodno mobilna mreža i internet u Sjevernoj Mitrovici trenutno ne rade.

Situacija je kritična navodno i u Zvečanu.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PALESTINA OSUDILA VETO SAD-A U VIJEĆU SIGURNOSTI UN-A

0
Palestina je najoštrije osudila ulaganje veta od strane Sjedinjenih Američkih Država u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija kako bi spriječili Palestinu da dobije punopravno članstvo u UN-u, navedeno je u saopćenju koje je proslijeđeno iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.