NETANYAHU PRVI PRIMIO VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA U TOJ ZEMLJI

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, (71) danas je prvi u Izraelu primio vakcinu protiv koronavirusa.

Netanjahu je pozvao Izraelce da savladaju strah, dan prije početka masovne kampanje vakcinisanja u Izraelu.

Rekao je da želi biti lični primjer izraleskom stanovništvu.

On je zarazu virusom korona nazvao “najtežom pandemijom s kojom se čovječanstvo suočilo u posljednjih sto godina”, a dolazak “Pfizerove” vakcine, a kasnije i “Moderne2, nazvao je početkom kraja pandemije.

  • Možemo iz ovoga izaći zajedno – rekao je novinarima u bolnici istočno od Tel Aviva, prenose agencije.

Prvi u redu za vakcinisanje su zdravstveni radnici, stariji, a potom njegovatelji.

Masovna kampanja najveća u izraelskoj historiji dobila je naziv “Daj rame”.

Vakcina je u zemlju stigla prije sedam dana, a cilj je da se dnevno vakciniše oko 60.000 ljudi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SLUČAJ U BIH: UČENIK DOŠAO U ŠKOLU S PIŠTOLJEM, UHAPŠENA...

0
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.