NEUSPJEŠNA EVAKUACIJA: U KABULU OTET UKRAJINSKI AVION

Ukrajinski avion koji je stigao u Afganistan da bi evakuisao Ukrajince otele su nepoznate osobe i odletjele u Iran, rekao je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Jevgeni Jenin.

  • Prošle sedmice, naš avion su oteli neki ljudi. U utorak nam je avion praktično ukraden i odletio je u Iran sa neidentifikovanom grupom putnika umjesto da preveze Ukrajince – rekao je Jenin.

On je dodao da ni sljedeća tri pokušaja evakuacije nisu bila uspješna jer Ukrajinci nisu mogli da stignu do aerodroma u Kabulu, prenio je TASS.

Jenin je rekao da su otmičari bili naoružani, ali nije precizirao šta se desilo sa samim avionom niti da li će Kijev tražiti da letjelica bude vraćena.

On nije rekao ni kako će se Ukrajinci vratiti iz Kabula.

Jenin je napomenuo da je čitava diplomatska služba na čelu sa ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom radila neprestano na ovom pitanju tokom cijele sedmice.

U nedjelju, 22. avgusta, vojni transportni avion sa 83 osobe, uključujući 31 Ukrajinca, stigao je iz Avganistana u Kijev. Evakuaciju iz Avganistana i dalje čeka oko 100 Ukrajinaca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U BIH DANAS OTVARANJE BIRAČKIH MJESTA POVODOM IZBORA U HRVATSKOJ

0
Izbori u Hrvatskoj održat će se u srijedu 17. aprila, a danas počinje glasanje u 11. izbornoj jedinici, najprije u Sydneyju i Canberri, nakon čega će im se širom svijeta pridružiti hrvatski državljani s pravom glasa, njih nešto više od 222.000.