NEVJEROVATAN SNIMAK: DVOGLAVA ZMIJA SA SVAKOM GLAVOM PROŽDIRE PO JEDNOG MIŠA

Nevjerovatan video na kojem je uhvaćena dvoglava zmija koja jede miševe s obje glave istovremeno postao je hit na Instagramu. Podijelio ga je vlasnik Brian Barczyck i u nekoliko dana zaradio preko 20 hiljada lajkova.

Bicefalija ili dvoglavost izuzetno je rijetka u životinjskom carstvu. To nije genetsko stanje, već slučajni razvoj fetusa – to se događa kada se jedna zigota podijeli na dvije, što bi inače rezultiralo identičnim blizancima, ali mitoza je prekinuta prije nego što se završi.

Kod zmija je šansa da se ovo dogodi 1:10 000, a rijetkost je da takva životinja preživi. Barczyk je svakoj glavi dao posebno ime, nazvao ih je Ben i Jerry.

  • U 99.9 posto slučajeva dvoglave životinje ne dožive ni svoj prvi rođendan, no ako prežive do odrasle dobi, kao Ben i Jerry, obično dožive dug život. Mi očekujemo da će Ben i Jerry živjeti između 20 i 25 godina – rekao je vlasnik za Daily Mail.

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAŠKOVIĆEV KOMPLEKS: ‘GRADU SUNCA’ U TREBINJU VODA ZA ČETVRTINU JEFTINIJA NEGO...

0
Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer plaća manju cijenu vode nego ostala preduzeća, a odbornici gradske Skupštine u kojoj većinu predvodi SNSD na narednom zasjedanju odlučiće da li će se ta praksa nastaviti.