NEVRIJEME NOSI SVE PRED SOBOM: OLUJA U ZADRU ‘BACILA’ TRAJEKT PUN PUTNIKA NA LUKU

Olujno jugo nije dozvolilo ni Jadrolinijinom trajektu Cres da sigurno uplovi u novu trajektnu luku Gaženica. Prema prvim informacijama koje ima Morski.hr, udar juga ga je bacio na lukobran ispred luke Gaženica i trajekt je oštećen.

Na svojoj redovnoj liniji s Preka na Ugljanu, trajekt pokušava pristati, no udari olujnog juga ga baca na lukobran, gdje se, kako se neslužbeno doznaje, donjim dijelom broda naslonio i oštećen mu je jedan od četiri propulzora.

Posada trajekta uspjela se na kraju izvući i spriječiti veću tragediju, te je uspješno doplovila do mirne stare gradske luke na Poluotoku, gdje je trajekt trenutno privezan.

Iz Lučke kapetanije doznaje se da je uviđaj o uzrocima pomorske nesreće, još uvijek u toku.

Od stručnih službi neslužbeno se doznaje da će brod dobiti zabranu plovidbe i ide u blok na popravak.

Sreća u nesreći je da su putnici mirno iskrcani s trajekta i prema za sad dostupnim podacima, niko nije povrijeđen.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE