NEVRIJEME POGODILO I SARAJEVO: NANIJELO BLATO I SMEĆE NA SLIVNIKE

Uslijed obilnih padavina, nevremena i jakih udara vjetra u ulici Put života na dijelu saobraćajnice u neposrednoj blizini novoigrađenog kružnog toka u sarajevskom naselju Pofalići došlo je do nanosa lišća, granja, blata i smeća na dva slivnika (rešetke), što je prouzrokovalo površinsko začepljenje istih i zadržavanje određene količine vode na saobraćajnici.

Održavanje ove kantonalne saobraćajnice u nadležnosti je Direkcije za ceste KS koja ima potpisan Ugovor sa KJKP “Rad” o redovnoj ophodnji saobraćajca.

Budući da u ovom slučaju nadležne službe nisu intervenisale na vrijeme na ovom lokalitetu, pripadnici Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo odmah su izašli na teren, te su hitnom intervencijom očistili rešetke i saprali saobraćajnicu od nanosa, čime se voda odmah povukla.

Općina Novo Sarajevo

Na terenu je konstatovano da su odvodi uz novi kružni tok ispravni i u funkciji, te da u slučajevima vremenskih nepogoda izazvanih obilnim padavinama i vjetrom na vrijeme treba intervenisati nadležna ophodnja puta, kako ne bi došlo da ovakvih neželjenih pojava u saobraćaju, saopćila je Općina Novo Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.