NEVRIJEME U KOMŠILUKU: LEDENA KIŠA NAPRAVILA KATASTROFU NA ULICAMA I PARKOVIMA

Nevrijeme je oborilo 21 stablo i 33 grane za samo 24 sata.

Stradalo je i skoro 20 vozila.

Ledena kiša koja je pala za vikend u Subotici i napravila je opšti haos na ulicama ovog grada.

  • Nevrijeme je oborilo 21 stablo i 33 grane za samo 24 sata. Stradalo je i skoro 20 vozila, načinjena je šteta i na nekoliko objekata, dok na sreću, nije povijređen nijedan građanin. Službe JKP ‘Čistoća i zelenilo’ su konstantno na terenu i otklanjaju štetu, a nadležni apeluju na građane da izbjegavaju parkove gdje je najopasnije, jer ne može da se procijeni koje drvo bi moglo da padne – piše portal Subotica.com

Elementarna nepogoda dogodila se jer se zemlja nije smrzla, pa su stabla i grane padali pod težinom leda, piše portal Subotica.com

  • Mi smo od jučer ujutro, od kada je taj proces počeo, na javnim površinama prisutni sa Radnom jedinicom ‘Zelenilo’ sa dvije dizalice i četiri kamiona i u raznim fazama, od 20 do 22 radnika. Naravno, tu je i logistika, jer ti radnici sami bez logistike drugih radnih jedinica svakako ne bi mogli da riješe problem na terenu, tako da imamo pored ovoga i Radnu jedinicu ‘Higijena’ koja 24 sata u tri smjene prati rad, odnosno interveniše na lokacijama koje su manje zahtjevne – kaže Elizabeta Tumbas, tehnička direktorka JKP ‘Čistoća i zelenilo’.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIH IMA JOŠ PUNO POSLA NA SVOM PUTU PREMA EU: HOĆE...

0
Odluka šefova zemalja članica EU da odobre pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom povijestan je trenutak za tu državu koja se uprkos tome suočava s mnogim preprekama na svom evropskom putu, piše European Newsroom, zajednički projekt evropskih novinskih agencija u kojem sudjeluje i Hina.