Bajramski ručak je vrijeme kada se okuplja porodica, a kuhinja miriše dodatnim osjećanjem zadovoljstva i ljubavi.
Hayatov studio i danas smo ispunili toplom, nježnom i ugodnom atmosferom. Naši vrijedni chefovi Nihad Mameledžija i Safet Salihović u 'Bajramskom ručku' pripremili su razna jela, a osvježenje im je pružala Sky Cola.

30 i više godina koljem kurbane. Osim što je lijep osjećaj jer si ispunio obavezu, osjećaš i zaštitu. U zraku se cijele godine osjeti ta zaštita. To nam je dragi Allah dao da nas zaštiti – rekao je Nihad.

Bajramski ručak nije običan obrok. To je ljubav koja sjedi za istim stolom. U nastavku emisije, prisjetili su se i kako su ranije obilježavali Kurban-bajram.
Kada sam bio mali, otac me vodio sa sobom da naklanjam dva rekata, pa prinesem nož i on prikolje. Poseban doživljaj je dijeljenje kurbana – prisjetio se Safet.

Podijelili su svoje tajne pripreme kurbanskog mesa. A, ne postoji bolje osvježenje, uz ukusan ručak, od Sky Cole. Prijatno!