Ovaj tradicionalni desert s modernim twistom donosi neodoljiv spoj sočnih jagoda, aromatičnih piškota i prozračne tiramisu kreme.

Savršen za tople proljetne dane ili kao osvježenje za goste, priprema se brzo i jednostavno, a rezultat je impresivan.

Sastojci:

500 g svježih jagoda
3 omota vanilin šećera
200 ml hladnog espressa ili jake kafe
100 g piškota
1 pakiranje tiramisu kreme
350 ml mlijeka

Priprema:

Jagode operite i očistite. Ostavite nekoliko srednje velikih za ukras, a ostale nasjeckajte na sitno. Pomiješajte ih s jednim omotom vanilin šećera i 2 žlice espressa.

U pravokutni kalup (oko 20x30 cm) rasporedite piškote i prelijte ih preostalim espressom i vanilin šećerom.

Po natopljenim piškotama ravnomjerno rasporedite sjeckane jagode.

Pripremite tiramisu kremu prema uputama na pakiranju i rasporedite je po jagodama. Desert ostavite u hladnjaku najmanje 2-3 sata da se stegne.

Prije posluživanja pospite kakaom, narežite preostale jagode na tanke ploške i složite ih poput cvjetova.