Donosimo vam recept za neodoljivu poslasticu, a potrebno je da izdvojite samo pet minuta vašeg dragocjenog vremena.

Sastojci

• puter za podmazivanje pleha

• 225 grama tamne čokolade (70% kakaa)

• 225 ml slatke pavlake

• jedna četvrtina kašičice soli

• kakao

Priprema

Podmažite pleh s malo putera, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu, srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je s ringle i ubacite so. Promiješajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.

Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Ukrasite s malo kakaa i kokosovog brašna te isijecite.