Nakon Dubai čokolade, koja je bila pravi hit ove zime, dolaskom proljeća i toplijeg vremena stigao je i novi Dubai trend. Riječ je o Dubai jagodama, slatkom desertu u čaši koji je predstavio pastry chef Juraj Klepić na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu.
Desert se sastoji od svježih jagoda složenih u čaši, prelivenih kremom od pistacija i čokoladom, koje se na kraju posipaju kadaifom. Svi su sastojci, dakle, slični kao i za Dubai čokoladu, jedino se u ovaj desert dodaju jagode, čija sezona upravo traje pa je ovo odličan način da ih iskoristite.
Ovaj desert koji potječe iz bliskoistočne gastronomske scene postao je viralan i na TikToku i Instagramu zbog svoje raskošne prezentacije i spoja slatkog, svježeg i hrskavog.
Ako ste propustili isprobati ovaj desert, možete ga napraviti i kod kuće - bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
- Jagode
- krema od pistacija
- tamna, mliječna ili bijela čokolada (po želji)
- kadaif
- maslac
- sjeckane pistacije.
Kadaif sitno narežite. U tavi otopite maslac i dodajte kadaif. Pržite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav te ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kratko je ohladite, no pazite da se ne stvrdne - mora ostati tekuća.
Jagode operite i narežite na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini. Na dno čaše složite malo jagoda. Prelijte ih kremom od pistacija pa dodajte još malo jagoda i prelijte ih otopljenom čokoladom. Pospite ih hrskavim kadaifom, a po želji dodajte još malo sjeckanih pistacija za dekoraciju, prenosi index.hr.