Svaki zalogaj donosi neodoljiv užitak i svježinu.

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta
4 šolje svježeg sezonskog voća (npr. jagode, maline, borovnice, breskve)
½ šolje šećera
2 kašike kukuruznog škroba (ili brašna)
1 kašika ekstrakta vanilije
1 jaje (za premazivanje tijesta)
sladoled od vanilije (za posluživanje)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C (ili prema uputama s pakiranja lisnatog tijesta). Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto na pravokutnik debljine 0,5 cm. Prebacite ga u okrugli kalup za pitu i lagano pritisnite uz dno i stranice. Odrežite višak tijesta s rubova. U velikoj zdjeli pomiješajte oprano i narezano voće sa šećerom, kukuruznim škrobom i ekstraktom vanilije. Dobro izmiješajte da se voće ravnomjerno obloži. Prelijte voćnu smjesu preko pripremljenog tijesta u kalupu. Po želji, preklopite rubove tijesta preko voćnog punjenja kako biste dobili rustikalan izgled. Umutite jaje pa premažite rubove tijesta kako bi dobili lijepu zlatnu boju prilikom pečenja. Stavite pitu u zagrijanu pećnicu i pecite 25 – 30 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo i zlatno, a voće mekano i sočno. Izvadite je iz pećnice i ostavite da se prohladi prije posluživanja. Poslužite toplu pitu s kuglicom sladoleda od vanilije za savršen kontrast okusa i tekstura.