Sastojci:

300 gr pilećeg filea

300 gr riže

100 gr šampinjona

1 luk

1 mrkva

1 l temeljca

3 kašike masti

so i biber

bijeli luk

prstohvat bosiljka

prstohvat vlasca

kašika parmezana

kašika putera

kašika peršuna

Napravite sjajan rižoto od piletine i šampinjona po ovom receptu

Priprema:

1. Pripremite meso

Pileći file operite, dobro posušite i posolite i pobiberite sa svake strane.

2. Pržite

Rastopite puter, prepecite file sa svake strane po nekoliko, izvadite i ostavite sa strane.

3. Dodajte povrće i rižu

Luk i mrkvu nasjeckajte na sitne komadiće, stavite dinstati na puter gdje se file prepekao. Dok luk zastakli dodajte rižu i dinstajte nekoliko minuta, pa dodajte narendane šampinjone.

4. Kuhajte

Kada procjenite da je skuhano vratite meso i počnite podlijevati temeljcem dok riža ne počne upijati tekućinu. Dok se riža prokuhala dodajte kašiku putera i parmezan, pa kuhajte još desetak minuta. Ugasite vatru i posipajte peršunom.

Prijatno