Proteini iz jaja dugo će vas držati sitima, ali zbog ukusa ćete jedva čekati da ga ponovo pripremite!

Sastojci:
1 kašičica maslinovog ulja

četvrtina crvene, narandžaste ili žute paprike, nasjeckane

2 jajeta

svježi (veliki prstohvat) ili sušeni peršin (mali prstohvat)

4 cherry paradajza, prepolovljeni

velika šaka špinata, natrganog

svježi vlasac, grubo nasjeckan

svježe mljeveni crni biber

Priprema:
Premažite ili poprskajte tepsiju s neprianjajućim dnom uljem, dodajte papriku i miješajte 3-4 minute, dok ne omekša.

U međuvremenu, umutite jaja i dodajte biber i peršin.

Ulijte jaja u tepsiju, dodajte cherry paradajz i pecite nekoliko minuta, dok se smjesa ne počne stvrdnjavati, ali je i dalje mekana na vrhu.

Dodajte špinat i vlasac, špatulom odvojite ivice od tepsije, zatim preklopite omlet na pola i pecite još 1-2 minute ili dok ne porumeni s donje strane.

Izvadite ga iz tepsije na tanjir i odmah poslužite, piše "BBC".