Ovaj sočan odrezak prihvaćen je u cijelome svijetu, a možete ga između ostalog poslužiti i s krompir-salatom.

Sastojci (za 4 osobe):
4 teleća odreska (od ruže)
so
ulje za pečenje

Za paniranje

80 g pšeničnog oštrog brašna
2 jaja
200 g krušnih mrvica

Prihvaćena u cijelom svijetu: Bečka šnicla

Priprema
1. Odrezak lagano istucajte. Nožem napravite nekoliko rezova po cijeloj površini odreska.

2. Odrezak posolite, a zatim ga s obje strane uvaljajte u brašno, umočite u jaja i u mrvice.

3. Pecite ga na plićem zagrijanom ulju 3-4 minute sa svake strane.

4. Kada odrezak poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite ga na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim poslužite.

Posluživanje
Bečki odrezak tradicionalno se poslužuje s pečenim krompirom, džemom od brusnica i zelenom salatom. Može i blitva.

Savjet: Netom panirane odreske stavite na dobro zagrijano ulje i pecite.