Tajna je u dobro začinjenom telećem mesu u kombinaciji sa kvalitetnom rižom koja upija sve sokove i arome.

Maslac daje ovom jelu posebnu punoću, a kombinacija začina podiže cijelo jelo na viši nivo. Ovo je zdrav i ukusan obrok, idealan za porodični ručak - lagan za probavu, a bogat proteinima i energijom.

Sastojci

600 g telećeg mesa
280 g riže
2 kašikice mješavine začina
2 kašikice
600 g stabla celera
60 g mrkve
60 g mladog luka
2 češnja bijelog luka
1 kašikica bijelog bibera
1 kašikica maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika začinskog bilja

Savršen porodični ručak, bez puno truda: Napravite ukusnu teletinu s rižom

Priprema

Na ulju i maslacu prodinstati bijeli luk. Dodati mrkvu, celer stablo i mladi luk. Zatim dodati meso isječeno na kockice. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina. Rižu skuhati u slanoj vodi. Iscijediti i servirati kao podlogu pripremljenom mesu. Dekorisati sa svježim začinskim biljem.