Zato su stalno jeli ovu pravu vitaminsku bombu pogonu za konzumaciju tokom cijele godine, a ne samo zimi kada je sezona kiselog kupusa.

Kiseli kupus nije samo ukusan, već je bogat i vitaminom C,te jača naš imuni sistem i usporava proces starenja.

Ali to nije sve – on takođe sadrži vitamine A, K i kompleks B vitamina, štiteći nas od brojnih bolesti gastrointestinalnog trakta.

Tajna najzdravije salate koja produžava život: Jedite je što više

Osim toga, kiseli kupus pomaže u snižavanju holesterola, čineći ga idealnom dijetetskom namirnicom za sve koji žele da održe zdravlje srca i spriječe bolesti.

Za ovu sjajnu salatu potrebno je:

• 2 glavice kupusa

• 6 većih mrkvi

• so (40 g po 1kg povrća)

• voda

Priprema: Kupus izrendajte, a zatim i mrkvu. Izmješajte povrće pa stavljajte u plastično bure. Red povrća, pa red soli. Zatim nalijte kupus sa vodom, toliko da ogrezne. Pritisnite povrće poklopcem pa kamenom kako bi se lijepo sleglo. Zatim ostavite da ukisne. Nakon par dana provjerite, ako se pojavi pjena na kupusu, pokupite je, prenosi Krstarica.

Kad se kupus i mrkva ukisele, poslužite salatu.