NEZABORAVNA ZDRAVA POSLASTICA: PEČENA BUNDEVA S PRELIVOM OD MEDA

Ako se trudite da u ishrani smanjite količinu rafinisanih šećera, ovo je odlična poslastica koja će i vašim mališanima osladiti bundevu!

Sastojci:

2 kašike meda

1 kašika soka od cijeđene narandže

1 kašika maslinovog ulja

1,5 kg bundeve

Ilustracija

Priprema:

Ugrijte rernu na 200 C stepeni, obložite pleh pek-papirom.

U šolji izmiješajte med, sok i ulje. Isijecite bundevu na kriške, oljuštite i očistite od sjemenki.

Poprskajte pripremljenom mješavinom i pecite oko 40 minuta dok bundeva ne omekša.

Po želji, kad servirate, pospite solju i biberom – ovo će biti zanimljiva promjena za sve ljubitelje bundeve.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SAVJETI ZA BLISTAVU I UREDNU KUHINJU: KAKO DA ODRŽAVATE ČISTIM SVE...

0
Kuhinja je i dalje jedno od najvažnijih mjesta u domu i upravo zbog toga važno je održavati je čistom, sigurnom i ugodnom za provoditi vrIJeme u njoj.