Đuveč se može raditi na više načina – mogu se kombinirati različiti sastojci, po želji ga napraviti i bez mesa samo u povrtnoj varijanti, a neki ga na kraju vole i zapeći u pećnici.
No ova verzija koju donosimo je klasični recept za ovo jelo koje sam navikla raditi, te po meni, a i mišljenju mojih ukućana, ima najbolji okus. Uostalom, provjeren je nebrojeno puta i svaki put ispadne baš onako kako treba.
Đuveč s mesom – odličan ljetni ručak za cijelu porodicu
Ovako napravljen đuveč (ili, kako ga neki zovu, đuveđ) istovremeno je iznimno raskošan i hranjiv, a opet dovoljno lagan da nas po ljetnim vrućinama previše ne optereti. Sigurna sam da nikome u to vrijeme ne odgovara teška hrana, a opet treba izabrati nešto što će nam dati dovoljno energije. Zato je ovo savršen ljetni ručak za cijelu porodicu koja će uživati u njegovom odličnom okusu, piše ReciPeci.com.
Uz to, ovo jelo ima još jednu prednost – ako ga napravite dovoljno bit će odlično i za idući dan. Osim što je iznimno fino tako je i vrlo praktično kao obrok koji možete pripremiti za dva dana, te tako malo odmoriti od kuhanja i posvetiti se drugim stvarima.
Sve detalje kako napraviti ovaj fini đuveč pogledajte u videu OVDJE.