NEZAPAMĆENE POPLAVE: RASTE NIVO VODE U VRGORSKOM PODRUČJU, BRANI SE ŠKOLA U KOKORIĆIMA

U proteklih nekoliko dana vrgorsko područje pogodile su nezapamćene poplave, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a, piše Index.hr.

U mjestu Kokorići voda i dalje nadire, ali nešto slabijim intenzitetom kao zadnja dva dana. I noćas je padala kiša.

Od sinoć do jutros se nivo vode podigao za oko 30 centimetara, ceste su pod vodom, kao i nekoliko dodatnih objekata. Saobraćajno je odsječeno oko 100 ljudi, a voda se nalazi na pragu ulaza u mjesnu školu pa su i ondje postavljeni zečji nasipi.

  • Voda raste i dalje. Došla je do nasipa škole, crpke rade. Može se očekivati da će voda do ujutro ugroziti školu i četiri dodatna objekta – rekao je za Index vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Danas će Kokoriće i vrgorački kraj posjetiti i ministrica poljoprivrede Hrvatske Marija Vučković, kao i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Boban je jučer najavio proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

  • Vidljivo je i golim okom da će biti proglašena elementarna nepogoda – to će biti učinjeno sutra tijekom dana – rekao je Boban prilikom današnje posjete poplavljenom Vrgoračkom području. Naglasio je kako je poplava strašna.

Područje Vrgorca jučer je obišao i bivši ministar odbrane, a sada poseban savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Damir Krstičević.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BAGO KOMENTIRAO SLUČAJ SVINJETINE U JUNEĆEM BUREKU: PREKRŠENO JE VIŠE  ZAKONA

0
Jučer je Federalna Uprava za inspekcijske poslove objavila vijest, koja je u najmanju ruku skandalozna. Odjeknula je poput munje kroz medijski prostor naše zemlje.