NEZIM HALILOVIĆ I HAFIZ HALIL MEHTIĆ U BAJRAMSKIM RAZGOVORIMA O BAJRAMU I DOMOVINI: LEKCIJE KOJE MORAMO NAUČITI

Bajram je vrijeme radosti i okupljanja, vrijeme nade i optimizma. Ali Bajrama, u njegovoj punini, nema bez domovine i slobode. Svjedoče tome ovih dana milioni unesrećenih Sirijaca, Pakistanaca, Libijaca…

Sjetimo se, na našu domovinu, simbolično, započela je oružana agresija baš na Bajram 1992. godine. Posljednjeg dana posta vjernici su istjerani iz bijeljinske Atik džamije i počelo je ubijanje. Tada, uoči i na Bajram ubijeno je 48 osoba.

Na planini Igman, koja je centar naše domovine, u vremenima kada je prijetilo da svuda zavlada zlo, kada je rušenje bilo svakodnevno, čiste ruke časnih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine pokazale su da je snažnije dobro, gradile su i izgradile džamiju, Allahovu kuću.

Baš u njoj, u Ratnoj džamiji na Igmanu, sa Nezimom Halilovićem Muderrisom i prof.dr. hfz. Halilom Mehtićem u „Bajramskim razgovorima“ pričamo o Bajramu i domovini, o lekcijama koje moramo naučiti, o prijetnjama koje su se opet nadvile i nad domovinom i nad Bošnjacima, o našim prvacima – kakvi jesu, a kakvi bi morali biti…

U „Bajramskim razgovorima“ domaćin je Senad Omerašević, a gledajte ih prvog dana Bajrama od 18:10.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČOVIĆ: NA VIJEĆU MINISTARA PRIJEDLOG IZMJENA IZBORNOG ZAKONA KOJI JE VEĆ...

0
U izjavi za medije nakon početka Mostar Security Foruma, koji se održava u organizaciji Zagreb Security Foruma i Instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a BiH, posebno se dotakao prijedloga Izbornog zakona koji mu je dostavljen.