NIJE IMALA POJMA DA ĆE SNIMATI ŠKAKLJIVE SCENE: SALMA HAYEK PLAKALA NA SETU

Karizmatična glumica Salma Hayek prije velike holivudske filmske scene prve uloge imala je u meksičkim telenovelama krajem 80-ih, a film koji joj je ‘otvorio vrata’ 1995. godine bio je ‘Desperado’ u kojem je glumila partnerku zavodljvog Antonija Banderasa. Iako se borila sa savladavanjem engleskog jezika, ali i s disleksijom, Salma je imala dosta muka i sa škakljivim scenama kojih je u filmu bilo dosta.

Gostujući u podcastu “Armchair Expert” Daxa Shepharda i Monice Padman, Hayek je otkrila kako nije imala pojma da će s kolegom morati snimati škakljive scene. Nije ju, kako kaže, niko ni na šta prisiljavao, ali je pojasnila zašto joj je to bilo traumatično iskustvo.

– Bila sam apsolutno prestravljena! Počela sam neutješno plakati na setu, bilo me strah, mislila sam da ja to neću moći. Zapravo sam se najviše bojala Antonija. On je ustvari bio jako drag, ali plašila me ta njegova sloboda. Njemu su te scene seksa bile ništa, a ja sam jecala. Reditelj Robert Rodriguez i on bili su nevjerovatni. Ni na šta me nisu prisiljavali, nisu vršili pritisak na mene. Bili su svjesni da je meni to traumatično iskustvo pa su me čak pokušali i nasmijati. Sjećam se da nisam ispuštala peškir kojim sam bila pokrivena iz ruku, ali nekako smo ipak i to snimili – prisjetila se davne avanture glumica, koja je i danas u odličnim odnosima s Banderasom. Zaključila je kako je cijela priča možda iz današnje perspektive i smiješna, no da je ženama teže te su opterećene stvarima kojima muškarci nisu i ne moraju biti.

– Stalno sam razmišljala o svom ocu i bratu, pitala se hoće li oni to vidjeti, hoće li ih ih drugi ljudi zadirkivati zbog mene… Muški glumci se s tim ne moraju nositi. Njihovi očevi vjerovatno su samo ponosni što im sin glumi macho tipa u krevetu – ispričala je Salma.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.