NIJE MU IŠLO PO PLANU: POZVAO HITNU I SLAGAO DA IMA KORONU JER MU JE TREBAO PREVOZ

Četrdesetdvogodišnji muškarac iz Karlovca dobio je uslovnu kaznu zatvora od 20 dana jer je prevario Hitnu pomoć rekavši im da ima koronu.

Zapravo mu je samo trebao prevoz, jer je bio pijan i bio je jedan sat poslije ponoći, piše 24 sata.

Muškarac se obratio policiji na zaustavnom punktu uz ulicu na kojem su provjeravali propusnice kretanja. U to vrijeme bez propusnica se nije moglo napustiti mjesto prebivališta, a Karlovčanin se snašao i rekao policiji da je zaražen korona virusom, iako je znao da je zdrav. Pozvao je Hitnu i sačekao je na punktu.

Uradio je to samo kako bi ga radnici Zavoda za hitnu medicinu u svojim kolima prevezli kući. Završio je, međutim, na trežnjenju na psihijatriji Opšte bolnice Karlovac, prenosi Cdm.

Sud je zaključio da je širio lažnu vijest i izazvao bezrazložno postupanje Hitne pomoći. Ali, na sudskom postupku se nije pojavio.

Bolnički nalaz na korona virus mu je, naravno, bio negativan.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE