NIJE ŠTEDJELA: KATE MIDDLETON JE U 2019. NA ODJEĆU POTROŠILA IMPRESIVAN IZNOS

NIJE ŠTEDJELA: KATE MIDDLETON JE U 2019. NA ODJEĆU POTROŠILA IMPRESIVAN IZNOS

Iako je vojvotkinja od Cambridgea ove godine potrošila vrtoglavo visok iznos na odjeću, pokazala je i štedljivu stranu. Naime, upravo je ona poznata po tome da rado “reciklira” outfite te se nerijetko pojavljuje u već viđenim kombinacijama.

Od ekstravagantnih gala večera do inozemnih putovanja pa sve do svakodnevnih kraljevskih zadataka, garderoba Kate Middleton mora biti primjerena apsolutno svakoj situaciji. No, sve to poprilično košta.

Kako je portal Female izračunao, Kate je samo tokom 2019. godine na odjeću potrošila čak 103.075 funti. Iako je to povećanje troškova u odnosu na prethodnu godinu, zanimljivo je da je potrošila manje nego 2017. kada je za odjeću iskeširala 119.000 funti, navodi Daily Mail.

Ipak, valja naglasiti da je upravo 2019. godina bila presudna za promjenu njezinog stila. Napravila je modni zaokret te je angažirala višu urednicu Voguea Virginiju Chadwyck-Healey. Upravo je ona zaslužna za “pomlađivanje” njezinog ormara te odmak od dosadnih kombinacija.

Valja istaknuti i njezin najskuplji outfit, zapanjujuću haljinu Alexandera McQueena i Jimmy Choo cipele koje je nosila u februaru na dodjeli nagrada BAFTA, a čija se vrijednost procjenjuje na 4.975 funti.

Nasuprot njoj, Meghan Markle je posegnula nešto dublje u džep i razbjesnila javnost potrošivši na odjeću vrtoglavih pola miliona KM. Iako se radi o vrtoglavo visokoj svoti novca, u usporedbi s 2018. kada je na odjeću potrošila gotovo šest puta više nego njezina šogorica vojvotkinja od Cambridgea, njezini su troškovi ove godine gotovo upola manji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE