NIKAD UKUSNIJU KLJUKUŠU NEĆETE POJESTI

Kljukuša je staro tradicionalno jelo sa naših prostora koje se lahko priprema, a ukus zavisi od recepta. Mnogi kažu da je ovo jedan od najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema i pečenje vam neće oduzeti mnogo vremena, a dobit ćete obrok mirisan i ukusan u ovim zimskim danima.

Od sastojaka potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 g krompira
glavica crvenog luka
5 supenih kašika brašna

200 ml mlijeka
50 ml ulja
2 jaja
2 čajne kašike soli
1 čajna kašika bibera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije, dodati ostale sastojke i dobro promiješati. Izliti smjesu u nauljenu tepsiju i peći pola sata na 180 stepeni. Ugasite rernu kada kljukuša porumeni. Izerzati na kocke i poslužiti uz pavlaku i čašu jogurta, piše Faktor.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE