NIŠTA SLAĐE: DOMAĆI HLJEB, POSEBNO FIN I UKUSAN

Vruć hljeb iz domaće radinosti - nema ništa ljepše!

Hljeb iz „rerne“ budi sva čula, pogotovo kada je vreo, ništa bolje niste probali.

Sastojci:

250 ml mlake vode

1 kaščica soli

10 g suvog kvasca

500 g brašna

50 ml ulja

Priprema:

U vodu staviti so kvasac i 2 kašike brašna. Lijepo promiješati, pokriti krpom i ostaviti da miruje 15 minuta. Zatim dodati preostalo brašno i ulje i fino zamijesiti glatko tijesto.

Tako gotovo tijesto odmah staviti u posudu (malo dublju ) za pečenje obloženu pek papirom pokriti i ostaviti da stoji 8 sati. Tako gotovo je naraslo tijesto posuti brašnom odgore i zasjeći na par mjesta. Potom staviti da se peče u ugrijanu rernu na 200 stepeni 30 minuta.

Gotov ispečen hljeb izvaditi iz posude uviti u krpu da se malo ohladi, piše Žena.Blic.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U MOSTARU OTKRIVEN SPOMENIK U ZNAKU LJILJANA POGINULIM BORCIMA I CIVILNIM...

0
Građani Mostara su sagradili spomenik u znaku ljiljana koji je posvećen poginulim borcima i civilnim žrtvama rata, a svečano otkrivanje u naselju Šehovina održano je danas u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.