NJEMAČKA KROMPIR SALATA: JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA

Kažu da ovakav način spremanja krompira potiče iz južne Njemačke gdje je ova salata jedna od najpopularnijih

Jednostavni sastojci, nekoliko začina i sirće su sve je što vam treba za ovu salatu. Kažu da ovakav način spremanja krompira potiče iz južne Njemačke gdje je ova salata jedna od najpopularnijih.

Osim što je jednostavna za pripremu i poslužuje se topla, može se ostaviti i za drugi dan jer će joj ukus biti još bolji.

Sastojci:

8 srednje velikih krompira

so, biber

1 veći luk, sitno narezan

6 kašika bijelog vinskog sirćeta

svježi peršun

Priprema:

Krompir staviti u veliku posudu, preliti hladnom vodom i dodati so. KuHati na srednje jakoj vatri 15 do 20 minuta.

Ocijediti krompir, oljuštiti dok je vruć i narezati na kockice od oko 2-3 centimetra. Krompir staviti u veliku toplu zdjelu za posluživanje, dodati luk.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE