NJEMAČKA PLANIRA DA VAKCINIŠE SVE GRAĐANE DO KRAJA LJETA

Predstavnik njemačke vlade izjavio je danas da će Vlada sprovesti plan gdje će svi građani biti vakcinisani do kraja ljeta ove godine uprkos suspenziji vakcina kompanije AstraZeneka.

Više od 10 zemalja EU suspendovalo je upotrebu vakcine AstraZeneka zbog bezbjednosnih pitanja i zabrinutosti da je kod 30-ak od ukupno pet miliona primalaca nakon vakcinacije došlo do stvaranja krvnih ugrušaka, prenio je Rojters.

Njemačka agencija za lijekove trebalo bi sutra da objavi rezultate svoje revizije vakcine AstraZeneke, a vlada u Berlinu je saopštila da će slijediti instrukcije svog regulatornog tijela.

U međuvremenu, kancelarka Njemačke Angela Merkel izjavila je da će svim Njemcima biti ponuđeno da se vakcinišu do 21. septembra, tj. 5 dana uoči saveznih izbora.

Do sada je 8,1 posto od 83 miliona Nijemaca primilo bar prvu dozu neke vakcine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NOVI SLUČAJ U BIH: UČENIK DOŠAO U ŠKOLU S PIŠTOLJEM, UHAPŠENA...

0
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak, 29. marta 2024. godine, lišili su slobode četiri maloljetna lica zbog postojanja osnova sumnje, da su počinili krivično djelo 'Dogovor za izvršenje krivičnog djela'.