NJEMAČKA: U OLUJNOM NEVREMENU POGINULA ŽENA

Područje Njemačke pogođeno je olujnim nevremenom koje je izazvalo velike probleme u saobraćaju, a jedna žena je poginula u nesreći u Saksoniji, javlja Anadolu Agency (AA).

Obilne snježne padavine i poledica najteže su pogodile sjeverne dijelove Njemačke, gdje je došlo i do poremećaja u željezničkom i kopnenom saobraćaju. Policija je saopćila da je poledica u Schleswig-Holsteinu u protekla 24 sata izazvala više od 70 saobraćajnih nesreća.

U Saksoniji je poginula 37-godišnja žena, a druga 57-godišnjakinja je teško povrijeđena u sudaru koji se dogodio na zaleđenoj cesti.

Na dijelu autoceste A2 u regiji Saksonija-Anhalt skoro da je saobraćaj i obustavljen zbog snježne oluje.

Južne dijelove Njemačke su pak pogođene obilnim kišama koje su u regijama Hessena i Bavarske uzrokovale i nekoliko klizišta.

Spasilačke ekipe su čamcima evakuirale 100 ljudi iz poplavljenih kuća i doma za stare osobe u Budingenu.

Meteorolozi upozoravaju da bi vodostaji rijeka u Njemačkoj mogli i dodatno rasti u narednim satima, a posebno u regijama Filda, Nidder i Kinzig.

U Bavarskoj se zbog kiše i topljenja snijega očekuje porast vodostaja Dunava, a nadležne službe su upozorile na moguće poplave u Regensburgu, Straubingu, Deggendorfu i Passauu.

U Baden-Wuerttembergu je prijavljeno nekoliko klizišta i na teren su poslane nadležne službe.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U SARAJEVU DANAS HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS: IMA SAMO JEDNU TAČKU...

0
Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.