PROČITAJTE KOLIKU NAGRADU JE LANA PUDAR DOBILA OD PREMIJERA NOVALIĆA

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović danas su, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primili mladu plivačicu Lanu Pudar, koja je proteklih dana ostvarila izuzetan rezultat plasiravši se na olimpijsko takmičenje.

Ova mostarska plivačica je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u povijesti bh. plivanja, te će BiH predstavljati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

  • Čestitam Lani na ostvarenim rezultatima i izuzetnom uspjehu. Siguran sam da će njen ogroman potencijal, rad i trud u budućnosti donijeti još dobrih rezultata i medalja – rekao je premijer Novalić, te naglasio da je stvaranje uslova za njene treninge i pripreme za predstojeća takmičenja obaveza svih.

Dujmović je naglasila da će Federalno ministarstvo kulture i sporta, u skladu s federalnom uredbom o dodjeli nagrada u oblasti sporta, osigurati i finansijske nagrade, odnosno iznos od 9.500 KM za ispunjenje olimpijske norme i oboren državni rekord u seniorskoj konkurenciji.

  • Iskrene čestitke Lani za postignut svjetski uspjeh, njenim roditeljima i trenerima. Ispuniti olimpijsku normu je zaista veliko i za one koji imaju sve moguće kapacitete na raspolaganju za treniranje – rekla je ministrica Dujmović.

Trener Damir Đedović je kazao da je Lana napravila drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji. Upoznao je članove Federalne vlade o planu i programu priprema za predstojeća takmičenja, kao i da je petnaestogodišnja Lana Pudar trenutno jedna od najmlađih sudionica na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Uz čestitke i prigodne poklone, kao i navedenu finansijsku pomoć, poručeno je da ovo nije konačna podrška koju će Vlada Federacije BiH osigurati za ovu mladu perspektivnu plivačicu, te njene uslove i pripreme za takmičenja.

Prijemu su prisustvovali i Lanin otac Velibor Pudar, te trener i predsjednik Kluba vodenih sportova “Orka” Damir Đedović, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BBC: GAZA SE SUOČAVA SA GLAĐU TOKOM RAMAZANA

0
Kada je prošlog ponedjeljka ujutro svanulo, nagovještavajući početak ramazana, donijelo je okrutnu ironiju za narod Gaze.