NOVALIĆ O VUČIĆEVIM TVRDNJAMA: KAKAV JE DOMET DA SRBIJA BEZ RATA, NAKON 27 GODINA STIGNE BIH KOJA JE IZGORJELA, TREBA SE UPOREĐIVATI SA EVROPOM!

Federalni premijer Fadil Novalić gostovao je sinoć u emisiji "Sedam plus" gdje je prokomentarisao izjavu Aleksandra Vučića koji je rekao da je prosječna plata u Srbiji danas za 70 eura viša u odnosu na prosječnu platu u Bosni i Hercegovini.

Kako Novalić kaže, u posljednjih 10 dana Srbija se zadužila dvije milijarde eura, a već traži nove kredite. Srbija prije trideset godina nije pretrpjela nego je počinila agresiju na našu zemlju.

  • Sistemi, naime, nisu uporedivi. Kod njih nema tih neoporezivih stavki, a u BiH da. Kod nas se, pored plate, koja je 1.130 KM ili kako koji mjesec, dobije još oko 200 KM neoporezivih stavki. Kad se to pridruži, naša plata je za oko 30-tak eura veća od njihove. Naša je penzija za 20-tak eura veća od njihove. Ljudski se pitam, kakav je rezultat, odnosno, kakav je domet da Srbija bez rata, nakon 27 godina, stigne jednu BiH koja je izgorjela u ratu i koja je poharana. Vučić bi trebalo da se upoređuje sa nekim evropskim zemljama, jer i mi gledamo u Evropu u tim nekim parametrima, a ne gledamo nazad, prema istoku – rekao je Novalić.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE