NOVALIĆ OČITAO LEKCIJU KONAKOVIĆU: DOK SAM JA ZAPOŠLJAVAO LJUDE, ON JE UČIO KOLUT NAPRIJED, KOLUT NAZAD

Elmedin Konaković, više nije samo pričljiv na Facebooku. Tražio je ovaj delegat i glas sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Bez tačke i zareza, o čemu bi drugo, nego o prevažnoj i prebitnoj SDA. Uputio je otužbe na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Kazao je kako Novalić delegatima nudi novac, hodajući od klupe do klupe, kako bi glasali za usvajanje budžata.

No, na njegove grupe riječi o “finansijskim lobiranjem”, nije ostao dužan premijer Novalić.

Žestoko mu je odbrusio i konačno očitao lekciju.

  • Budžet će koristiti svim kategorijama, korinicima. Ono s čim nisam zadovoljan jeste karakter nekih diskusija koja su išle sve do lične uvrede. Tu naročito izdvajam gospodina Konakovića. Izgleda da se ne poznamo. Ja sam Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, one iste Federacije koja je zadnjih sedam godina pod vodstvom moje Vlade donijela povećanje realnog bruto društvenog proizvoda 40 posto, ili sa 17,8 milijardi na 25 milijardi i 22 miliona. U tom istom periodu direktni porezi iz kojih snadbjevamo penzioni fond, zdravstvo, nezaposlenost… je naraslo sa 3,6 milijardi na 5,6 milijardi. Ista ta Vlada Federacije u tih sedam godina sarajevski budžet podigla svojm mjerama sa 768 na milijardu i 220 miliona. Nije to uradila Vlada Kantona, Konakovića – kazao je premijer Novalić, te naglasio:
  • Isto u zadnje dvije godine je ova Vlada u Kantonu Sarajevo transferirala grantova 170 miliona maraka za održavanje stanja podnosiosti pandemije. Dakle, obavijesti ću vas da sam ja inače prije ovog radio 33 godine u privredi, zaposlio sam preko 1.550 ljudi, i moram vam priznati da sam za vrijeme studiranja i za vrijeme mnogih korporativnih međunarodnih obuka dobro naučio matematičke formula i matematičke matrice, i da znam dobro računati i da se nikada nisam preračunao. Koliko znam kolega Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturi i sport, tamo se uči kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika… ali ovo sigurno ne! Iz njegove diskusije se vidi da je ovo sve za njega i viša ekonomija, i viša matematika. A, na wikipediji iz koje on učiovo ne stoji i ovo ne piše – poručio je premijer FBiH Fadil Novalić.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVO SU SRAMOTNI I SKANDALOZNI ZAKLJUČCI 13. POSEBNE SJEDNICE NSRS-A

0
Narodna skupština Republike Srpske u noći sa četvrtka na petak, na 13. posebnoj sjednici, usvojila je nekoliko zakona i zaključaka koji će zasigurno produbiti političku krizu u BiH.