NOVALIĆ: U OVIM TEŠKIM VREMENIMA POSEBNU PODRŠKU DAJEMO DOMAĆIM PROIZVOĐAČIMA

Na svečanom otvaranju Dana mediteranskog voća u Blagaju prisutnima se obratio predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić poručivši kako Vlada ovome projektu daje iznimnu podršku.

  • Blagaj je vjerojatno dobio ime po ovom blagu kojega danas izlažemo. Ovo podneblje poznato je po uzgoju mediteranskog voća, a posebno po trešnji i vrijednim ljudima. Od izuzetnog značaja za sve naše građane je ulaganje i podrška domaćoj proizvodnji, posebno proizvodnji hrane – istaknuo je premijer Novalić.

Naglasio je da se Vlada opredijelila dati podršku domaćim proizvođačima, pa tako i ovome događaju, a posebno, kako navodi, u ovim iznimno teškim vremenima.

Dan mediteranskog voća manifestacija je koja se održava u okviru projekta “Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini”, a s ciljem promocije novog brenda “Hercegovačka trešnja”.

Cilj je na ovaj način promovirati domaće mediteransko voće i novi brend te ukazati na razvojne potencijale koji omogućavaju uzgoj mediteranskog voća u Hercegovini, a upravo na primjeru uzgoja trešnje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BEĆIROVIĆ-KOMŠIĆ U UN-U: POZIVAMO ČLANICE UN-A DA ZAŠTITE ISTINU O GENOCIDU...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) Dennisom Francisom u sjedištu UN-a povodom predstavljanja Nacrta rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.