NOVI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U BIHAĆU: UHAPŠENI MIGRANTI REKLI POLICIJI DA IM JE MAJETIĆ IZNAJMLJIVAO KUĆU, KAD NISU IMALI NOVCA HTIO JE NJIHOVU PRIJATELJICU

Slučaj troje migranata iz Maroka koji su uhapšeni nakon što su u Bihaću nožem teško povrijedili Hazima Majetića, stanovnika ovog grada, dodatno je pojačao ionako naglašeno antimigrantsko raspoloženje ne samo u Unsko-sanskom kantonu nego i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Povrijeđeni Majetić prebačen je bolnicu u Bihaću i nalazi se van životne opasnosti, dok je troje Marokanaca, dva muškarca i jedna žena, zadržano u policiji na ispitivanju. Napadači su policijskim istražiteljima detaljno ispričali šta je prethodilo krvavom obračunu, koji je okvalificiran kao krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Prema njihovim riječima, Hazim Majetić je migrantima iznajmljivao smještaj u napuštenim tuđim kućama. Takva je bila i kuća u kojoj je stanovalo troje Marokanaca. Kobne noći 3. januara 2021. godine, Majetić, koji stanuje u Cazinskoj ulici u naselju Prekounje, posjetio ih je i tražio da mu plate 50 maraka, koliko su mu, navodno, dugovali za prehodne dvije noći koje su proveli u “njegovoj” iznajmljenoj kući.

Nakon što su mu troje migranata, njegovih “podstanara”, rekli da nemaju novca i da će platiti kad budu imali, Majetić je zaprijetio da će sa sobom povesti žensku osobu i i tako “namiriti” njihova dugovanja. Uslijedilo je naguravanje, otimanje, gužva, nadvikivanje, tokom čega je jedan od Marokanaca uzeo nož i ubo Hazima Majetića u stomak.

Policijski izvori su nakon ovog događaja kazali za portal “Istraga” da im je ranjeni Majetić odranije poznat kao višetruki povratnik u činjenju krivičnih djela, kao i da je osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.

Hazim Majetić je 2010. godine uhapšen nakon što je sa svojom majkom Razijom sumnjičen da su na monstruozan način ubili, sjekirom iskasapili svoju komšinicu Fethiju Čaušević, čiji su leš bacili u rijeku Unu. Njegova majka je osuđena, dok je on oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE