NOVI SKANDAL TRESE SRBIJU: VUČIĆEV TRGOVAC ORUŽJEM IZ KISELJAKA BIO NA INTERPOLOVOJ POTJERNICI, A EVO GDJE JE PREBAČENA NJEGOVA KĆERKA

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je Danijela Tešić, kćerka Slobodana Tešića, čovjeka koji je na „crnoj listi“ nekih zemalja i koji je bio na Interpolovoj potjernici, prebačena iz Ministarstva spoljnih poslova u Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije za savjetnika u srpskom Interpolu.

  • Danijela Tešić je najpre bila SNS-ov kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima. Godine 2012. ulazi u MSP, nakon čega tadašnji ministar čini sve da Tešića skine sa „crne liste“ UN-a, a sam Tešić dobija diplomatski pasoš – rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Nakon navoda da je Tešića jedna od zemalja Bliskog istoka ponovo stavila na međunarodnu potjernicu, ministar policije Srbije Aleksandar Vulin Danijelu Tešić prebacuje u MUP, u Upravu za međunarodnu operativnu političku saradnju ili srpski Interpol, rekao je potpredsjednik Narodne stranke Srbije.

  • Pretpostavljam da je njen zadatak da ponovo utiče na to da Tešića skinu sa međunarodnih „crnih lista“. Ona je kao savetnik načelnika šef oficirima zaduženih za vezu sa našim ambasadama u svetu – rekao je Aleksić.

On je podsjetio da “Vučićev omiljeni trgovac oružjem” i dalje nesmetano radi u Srbiji.

  • Firme povezane sa Tešićem su GIM i Krušik koji je 2019. imao iskazanu dobit od dva miliona eura da bi 2020. imao minus od pet miliona eura. Državne firme nastavljaju da propadaju, a bogate se tajkuni i lica koja su na međunarodnim potjernicama.

Potpredsednik Narodne stranke zaključio je da je “predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovoran i za Tešića, i za Jovanjicu, i za Belivuka”…

  • Pošto tvrdi da nije umešan, sve dok ne uhapsi one koji iz vrha države jesu komunicirali i sarađivali sa Veljkom Belivukom, Vučić je krivac koji je stvorio taj klan da služi režimu – zaključio je Aleksić.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE