NOVI ŽIVOT I IZGLED IVANA KLASNIĆA: POKUPIO SAM VIRUS, OSTAO BEZ KOSE, UZIMAM TABLETE SVAKO JUTRO…

Bivši reprezentativac Hrvatske i nekadašnja zvijezda Werdera iz Bremena Ivan Klasnić bio je gost iznenađenja na hrvatskom Sport Festu, a između ostalog, govorio je i o svom zdravlju.

Njemu je dijagnoza zatajenja rada bubrega krajem 2006. promijenila život u potpunosti.

  • Prvo mi je presađen bubreg od majke, ona je bila prvi donor. To je bilo u januaru 2007., da bi nakon osam mjeseci, budući da mi je organizam odbacio taj bubreg, slijedila druga transplantacija. Tada je donor bio otac – rekao je Klasnić, prenose Sportske novosti.

S tim transplantiranim bubregom Klasnić se upisao u nogometnu historiju postavši prvi igrač koji je s presađenim bubregom zaigrao na nekom velikom, službenom takmičenju. Bilo je to na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. Nije samo zaigrao već je i postigao go u četvrtfinalu protiv Turske. Međutim, prava drama Klasnićevoj porodici događala se gotovo desetljeće kasnije. Tijelo je odašiljalo signale da ni drugi transplantirani bubreg više ne djeluje.

  • Pa… gledajte, medicina jednostavno nije uznapredovala toliko da može jamčiti kako će neki transplantirani bubreg biti vječan, a još je manje prognoza koliko će on trajati. Eto, majčin bubreg mi organizam nije prihvatio, odnosno odbacio ga je jako brzo. Očev je izdržao devet i po godina. Ovaj sada je od neke žene koja je preminula i tako sam dobio bubreg, ne znam ko je ona, znam samo da je bila dvije godine starija od mene kada je preminula – rekao je Klasnić.

Osim pomalo promijenjenog izgleda, barem u pogledu frizure koje nema, stanje mu je zasad dobro.

  • Uzimam tablete svako jutro, svaku večer. Pokupio sam i neki virus, pa je zato, evo, ova kosa nekuda otišla. Međutim, bubreg radi sjajno, stopostotno odgovara mom organizmu kako su mi i rekli liječnici – rekao je Klasnić koji će u januaru proslaviti 42. rođendan.

Klasnić je u dresu Hrvatske odigrao 41 utakmicu i postigao 12 pogodaka, a u Werderu 49 golova u 151 utakmici te je bio ključan igrač 2004. godine kada je ovaj tim osvojio dvostruku krunu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DVA DRŽAVLJANA BIH UHAPŠENA U NJEMAČKOJ ZBOG ŠVERCA ORUŽJA

0
Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva državljanina Bosne i Hercegovine (47, 48), inače braću, zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Njemačkoj, saopćeno je iz kancelarije javnog tužioca u Berlinu.