NOVIH 25 PRIČA BUDUĆIH KOMUNIKOLOGA

Iako je pandemija koronavirusa usporila i u mnogo čemu zaustavila brojne procese u društvu, praktičan rad sa studentima je, unatoč svemu, nastavljen. 25 novih priča studenata 3. godine Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljeno je na blogu Studenti o mladima.

Radovi su nastali u okviru predmeta Online novinarstvo i TV novinarstvo, čime je nastavljena višegodišnja tradicija rada na blogu na kojem studenti promoviraju svoje praktične novinarske vještine.

U okviru projekta Media Incubator, kojeg Fakultet političkih nauka UNSA realizuje u saradnji sa Goethe Institutom BiH, žiri u kojem su kolegice i kolege iz bosanskohercegovačkih medija I akademske zajednice, od objavljenih priča odabrat će one koje ulaze u uži izbor za nagrade za najbolje društveno odgovorne studentske priče. Nakon toga, žiri kojeg čine kolegice i kolege iz njemačkih medija, dodijelit će nagrade za 3 najbolje priče. Prva nagrada je putovanje Njemačku i kurs njemačkog jezika u Goethe Institutu BiH.

U međuvremenu, studenti snimaju i video priče o svom iskustvu učenja o društveno odgovornom novinarstvu, koje će, osim za takmičenje, kasnije služiti i kao edukativni materijal na platformi e-nastave.

Sa profesoricom Lejlom Turčilo i asistenticom Lamijom Silajdžić studenti su upotpunili svoj teorijski i praktični dio nastve. Priče i biografije studenata možete pogledati na blogu STUDENTI O MLADIMA.

(Selma Melez)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MISTERIJA NESTANKA DANKE ILIĆ (2): ŠTA TO SKRIVAJU NJIVE NA PORODIČNOM...

0
Cijela Srbija i region sa strijepnjom već 4. dan iščekuju da li će policija i ovog jutra nastaviti sa kopanjem i radovima u okolini mjesta nestanka Danke Ilić u potrazi za dokazima i rješenjem misterije.