NUDE DA PLATI NA TRI RATE: ŽENA IZ RS-A DOBILA OPOMENU ZBOG DVA FENINGA DUGA

Na društvenim mrežama pojavila se objava jedne žene iz entiteta Republika Srpska, kojoj je stigla opomena zbog duga za električnu energiju koji iznosi dva feninga, odnosno 0,02 KM.

Opomenu je poslala “Elektro-Bijeljina” odnosno njihova ispostava u Bratuncu, a u opomeni se, između ostalog navodi da se dugovanja koja iznose manje od 500 KM mogu platiti na tri rate.

Očito se radi o administrativnoj grešci, jer je ovaj dug nemoguće platiti, a uz to ne doseže ni vrijednost papira na kojem je štampan, ni koverte u kojoj je poslan, a o poštanskim troškovima da i ne govorimo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ŠEHIĆ: U SCHMIDTOVOM ZAKONU ČLAN CIK-A MORA IMATI UNIVERZITETSKU DIPLOMU

0
Nekadašnji član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Vehid Šehić smatra da će  izmjene Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt doprinijeti poboljšanju integriteta izbornog procesa, ali je iznio i određene zamjerke.