O OVAKVIM TUFAHIJAMA SVI PRIČAJU: OBOGATITE VAŠU BAJRAMSKU SOFRU

Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom.

Sastojci:

1 kg jabuka (male, srednje, slatke)

1/2 kg šećera

2 vanilin šećera

Nekoliko kapi limuna

1 čaša vode

150 gr mljevenih oraha (možete ih pomiješati ili zamijeniti mljevenim bademima)

Šlag

Višnje – za ukras (prema želji)

Priprema:

Jabuke ogulite, sredinu izbušite i odstranite.

Stavite ih u lonac, dodajte šećer, vanilin šećer, prema želji nekoliko kapi limuna, vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok se ne pojavi pjena. Na pola kuhanja ih okrenite.

Fil

Mljevene orahe zalijte s dobivenim šerbetom u kojem ste skuhali jabuke. Kad se jabuke ohlade, nafilujte ih smjesom.

Pred serviranje, napunite slastičarsku špricu s šlagom i ukrasite vrh svake tufahije ili kašikom stavite šlag na svaku.

Prema želji vrh ukrasite višnjom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE