OBILJEŽAVANJA STOGODIŠNJICE OD ROĐENJA ZUKE DŽUMHURA 29. OKTOBRA U SARAJEVU

Povodom obilježavanja stogodišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, 29. oktobra u 19 sati u Velikoj sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo bit će održana manifestacija posvećena sjećanju na nezaboravnog bosanskohercegovačkog putopisca, slikara i karikaturistu.

Ovom prilikom, o Zuki Džumhuru govorit će Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović, navodi se na zvaničnoj facebook stranici JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Putem online platforme organizatora koja će biti emitovana uživo, lične utiske podijelit će Dževad Karahasan, Mišo Marić, Irfan Mensur, Vida Ognjenović, Zehra Alispahić, Nenad Veličković, Jugoslav Vlahović, Alija Pirić, Milan Vlajičić, Esad Bajić, Ines Tanović, Dušan Petričić, Goran Samardžić, Damir Uzunović, Hadžem Hajdarević, Strahinja Strajo Krsmanović i Šejla Šehabović.

Manifestacija ”Stogodišnjica hodoljupca” bit će završena izložbom ”Zuko Džumhur” autora i arhivara Safeta Hebibovića koja će se održati u Fotogaleriji Jelićeva s početkom u 20 sati. Kustosi izložbe bit će Muhamed Krnjić, Benjamin Mušinović i Dino Džumhur.

Organizatori događaja su JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic sa partnerima Zavičajni muzej Konjic i UK “Stari Grad“ Beograd.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, NAJMANJE 38 POGINULIH CIVILA I VOJNIKA

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika Hezbolaha, izjavila su dva sigurnosna izvora.