OBJAVLJEN SNIMAK MAMIĆA KAKO TRAŽI SMJENU ŠUKERA: PODUZMITE NEŠTO JER ĆE VAS OTPUHATI BURA

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ponovo je dospio u centar pažnje hrvatske javnosti, nakon što je Nova TV objavila audio snimak razgovora u kojem je tražio smjenu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Do izborne skupštine na kojoj bi HNS trebao odlučivati o nasljedniku Davora Šukera ostala su samo tri dana, a u Dnevniku Nova TV objavljeni su fragmenti razgovora Mamića s aktuelnim, ali i bivšim članovima HNS-a.

Na snimci Mamić žestoko kritikuje sudije na jednoj od utakmica u kojoj je, prema njemu, Dinamo bio oštećen. Mamić je nezadovoljan vodstvom HNS-a, zbog čega je zatražio smjenu Šukera na snimku koji možete poslušati ovdje.

  • Počnite mijenjati odnos u savezu, Šuker ne može bit više predsjednik. Šuker ne može bit više predsjednik – završena priča. I to je nedopustivo. U tom filmu više Zdravko ne sudjeluje i ja rastem iz dana u dan. I ja rastem, dolaze pametni i s iskustvom i tako dalje, prema tome, prema tome, neću dozvolit da ono što ste vi stvarali, što sam ja stvarao, što su drugi stvarali da klošari okrutni rasturaju. Dobro znate o čemu ja pričam”, kazao je Mamić, a potom poentirao:
  • Prema tome, to je poziv, gospodo, mijenjajte nešto, poduzimajte, jer će vas otpuhati bura!”, kazao je Mamić u dijelu snimka koji je objavljen.

Platio 11,7 miliona KM

Mamić nakon nagodbe i plaćanja duga Hrvatskoj: Učinit ću pravosuđe transparentnim

Podsjetimo, Zdravko Mamić je prije nekoliko dana u potpunosti izmirio dug prema Hrvatskoj koji mu je određen pravosnažnom presudom iz marta ove godine.

Mamić je odlukom Vrhovnog suda Hrvatske osuđen na 6,5 godina zatvora uz izuzimanje imovinske koristi od 52 miliona kuna (13,5 miliona KM), a sve zbog izvlačenja 116 miliona kuna (30 miliona KM) iz Dinama.

Sedam miliona kuna (1,8 miliona KM) je država ranije oduzela Mamiću s bankovnog računa, a njegova supruga Marina je uplatila 45 miliona kuna (11,7 miliona KM).

Mamić se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini te je u više navrata istakao kako se nema namjeru vraćati u Hrvatsku i da će zatvorsku kaznu, ako bude morao, služiti u “svojoj prvoj domovini”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MUŠKARAC METALNOM ŠIPKOM PRETUKAO ŽENU KOJA MU JE SKIDALA CRNU MAGIJU

0
Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu (Srbija) sud je Z. L. (36), odredio pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je metalnom šipkom pretukao 57-godišnju ženu, koja mu je pružala usluge otklanjanja crne magije.