OBJAVLJENO NAVODNO PISMO KOJE JE DODIK POSLAO VUČIĆU UOČI IZBORA: DRAGI ALEKSANDRE. . .

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je uoči izborne šutnje u Srbiji pismo predsjedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću.

Naveo je da mu je zadovoljstvo da mu se može obratiti i zahvaliti kao predsjedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cijenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje.

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Poštovani predsjedniče, dragi Aleksandre,

Zadovoljstvo mi je da ti se danas obratim i zahvalim kao predsjedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cijenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje. Srbija prije deset godina nije bila ni blizu takva. U svemu tome je nesumnjiva i ključna tvoja uloga.

Uz dužno poštovanje prema svima koji učestvuju na predstojećim izborima u Srbiji, smatram da je od najvećeg značaja očuvati kontinuitet političke vlasti i političke stabilnosti, ali i nastaviti s ubrzanim ekonomskim razvojem.

“TVOJA PODRŠKA JE NAŠ NAJVEĆI OSLONAC”

Siguran sam da je to posebno značajno i uslijed ovih teških i turbulentnih događanja na svjetskoj političkoj sceni kada je Srbija, kao i RS, izložena brojnim pritiscima. To je i te kako bitno i za RS, ali i za sve Srbe u našem regionu.

Ljubav naroda RS prema Srbiji nije nikad bila upitna, ali danas na Srbiju možemo biti i ponosni.

Kada je riječ o suradnji Srbije i RS, jasno je da je ta suradnja uvijek postojala, ali da je tek tvojim dolaskom na vlast i tvojim odnosom prema RS-u, nizom zajedničkih projekata realiziranih u RS i konkretizirana kao nikada do sada.

RS je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao. Ta podrška je naš najveći oslonac. Također, od velikog značaja je i to što ljudi u RS osjećaju sigurnost i stabilnost uz sigurnu i stabilnu Srbiju.

RS i Srbiju vežu čvrste bratske veze, suradnja, ali i konkretni projekti, čija se realizacija prati u kontinuitetu.

“IMAO SAM PRILIKU DA TE UPOZNAM. . .”

Potpuno sam uvjeren da će s tobom na čelu Srbije i u narednim godinama ta suradnja biti još jača i bolja s obzirom na to da su pred nama veliki zajednički projekti poput izgradnje autoputa Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, zatim izgradnja aerodroma u Trebinju, Hidroelektrana ‘Buk Bijela’ na rijeci Drini. Znam i da ovo neće biti jedini zajednički projekti i da se neće na ovome stati. Radit ćemo zajedno još mnogo godina i pokazati da je svako povezivanje, bilo ono infrastrukturno, energetsko, saobraćajno ili kulturno od velikog značaja za dalji razvoj i suradnju jednog naroda u dvije države.

Imao sam priliku da te upoznam i da vidim da je tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj ogromna. Zato je moja podrška tebi za izbore koji će biti održani u nedjelju potpuno neupitna, a uvjeren sam da isto tako misle i građani Srbije.

Tvoj prijatelj, Milorad Dodik.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.