OBJAVLJUJEMO SNIMAK DRŽAVNOG BH. ZATVORA: EVO KAKO IZGLEDA UNUTRAŠNJOST

U Vojkovićima kod Istočnog Sarajeva danas je zvanično otvoren prvi državni zatvor, a Ministarstvo pravde BiH objavilo je fotografije i snimak na kojima se vidi njegova unutrašnjost.

Naime, glavni izvor finansiranja projekta bio je kredit Razvojne banke Vijeća Evrope u iznosu od 19,3 miliona eura, a BiH je uložila 6,45 miliona eura.

Projekat je finansiran i sredstvima granta IPA i Kraljevine Švedske u iznosu od 2 miliona eura, donacijom Evropske unije od 9,15 miliona eura, tehničkom pomoći Evropske komisije od 1,7 miliona eura, te donacijom SAD-a u iznosu od 200.000 eura. Zatvor se prostire na 24.000 metara kvadratnih i ima 350 ćelija.

Na svečanom otvaranju je istaknuto da je riječ o najsigurnijoj zatvorskoj ustanovi u regionu, koja je opremljena visoko sofisticiranom opremom koja zadovoljava uslove zatvora visokog stepena sigurnosti.

Zatvor će s radom početi u augustu, a prvi zatvorenici očekuju se u septembru. Kaznu će ovdje služiti najteži prijestupnici u svim oblicima kriminala koje je izrekao Sud Bosne i Hercegovine.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HUTBA POVODOM MANIFESTACIJE ‘DANI VAKUFA’: BIH – ZEMLJA DOBROČINITELJA

0
Povodom manifestacije „Dani vakufa u Bosni i Hercegovini“ danas je u svim džamijama pročitana hutba mr. Edina Čolakovića, stručnog saradnika za projekte u Vakufskoj direkciji, u kojoj je naglašeno da su dobročinitelji ponos Bošnjaka i cijelog ummeta.