OBLANDA SA PLAZMOM I BIJELOM ČOKOLADOM

Sastojci:

  • 1 mala oblanda
  • 125 g maslaca (ili margarina)
  • 100 g šećera
  • 50 g bijele čokolade za kuhanje
  • 200 g kisele pavlake 20%mm
  • 1 vanilin šećer
  • 150g mljevenog plazma keksa

Za glazuru

  • 50 g bijele čokolade za kuhanje
  • 3 kašike slatke pavlake
  • 2 kašike sjeckane crne čokolade za dekoraciju

Priprema:

Maslac ili margarin, šećer i bijelu čokoladu otopite na umjerenoj temperaturi. Sklonite sa ringle i dodajte kiselu pavlaku i vanilin šećer. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte plazmu u to. A zatim podijelite fil na 4 jednaka dijela i filujte oblandu.

Na svaku koru stavite po jedan dio fila. Peti list oblande stavite ravnom stranom na gore ukoliko želite čokoladnu glazuru, a ukoliko ne želite onda je stavite kao i prethodna 4 lista. Stavite pek papir preko i opteretite oblandu nečin teškim na dva sata.

Za glazuru otopite bijelu čokoladu i slatku pavlaku. Premažite oblandu. Dekorišite sjeckanom crnom čokoladom dok se glazura još nije stegla.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE